Start
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (4 Votes)

Birte Tove SørensenBirte Tove Sørensen med kunstnernavnet Birte Tove (født 16. januar 1945) er en dansk skuespillerinde, mest kendt for sin medvirken i Sengekantsfilmene.

Hun blev opdaget i 1967 som model i Ekstra Bladet. Men belært af sin svære barndom ville hun have sin sygeplejerskeuddannelse som sikkerhed, før hun kastede sig ud i en uforudsigelig modelkarriere. Hun har optrådt som sangerinde i Palmehaven, Damhuskroen og Valencia.

 

 

 

Birte Tove

Birte Tove optrådte som fotomodel ved siden af sit arbejde som sygeplejerske, da hun fik sin første filmrolle i den amerikansk-danske "Christa". Fra 1975 forsøgte hun sig som revyskuespiller og medvirkede i flere revyer. I begyndelsen af 1980erne var hun selv - med vekslende held - revydirektør i Nordsjælland. Birte Tove har også optrådt som sangerinde rundt om i landet og i 1990 satte hun den engelske pantomime "Askepot" op. Men hun blev landskendt for sin medvirken i flere af sengekantfilmene, hvor hun var førstedame på grund af sin smukke krop. Hun medvirkede også i Hong-Kong filmen "Kvindefængslet I bambushelvedet". Hun er nu tilbage i sit gamle fag som sygeplejer. Hendes sidste film var "Piger I trøjen" (1975)

FILMBIOGRAFI:
Christa (1970)
Mazurka på sengekanten (1970)
Med kærlig hilsen (1971)
Tandlæge på sengekanten (1971)
Motorvej på sengekanten (1972)
Rektor på sengekanten (1972)
Romantik på sengekanten (1973)
Piger i trøjen (1975)
Riget I (1994)
Riget II (1997)
KØB DVDSEXFILM MED HOPLA PÅ SENGEKANTET

på sengekanten

Hun har optrådt som sangerinde i Palmehaven, Damhuskroen og Valencia. Hun var i begyndelsen af 90erne underholdningschef hos DFDS. Med sin eksmand, Ole Schächter, har hun den læreruddannede datter Anne Katrine og Adam, der er stuntman. Birte Tove debuterede i 1969 i »Christa« om en frisindet stewardesse på jagt efter kærligheden. Hun har medvirket i flere revyer og har selv produceret, skrevet tekster og komponeret til revyer i Nordsjælland.

Birte ToveBirte Tove Sørensen

Birthe Tove Sørensen's datter Anne Katrine Tove sang i 2006 duet med Ebbe Frank på en single med titlen " Hvor er mon de søde piger blevet af ".

Som fotomodel med mod på både skuespil, sang og at smide tøjet havde Birte Tove altid tilbud om engagementer. I 1973 tjente hun 400.000 kr. på et år, og 6.000 kr. på en dag var ikke ualmindeligt. Efter datidens målestok en ordentlig slat. I dag kan man hyre hende og den lige så blonde datter, Anne Katrine, til at synge og optræde med privatfester for 10.000 kr.

I 1995 var Birte Tove igennem en hård skilsmisse fra manden gennem 25 år, Ole Schächter. Birte bor i dag i Holte og er meget aktiv indenfor kræmmermarked.


Piger i trøjen (1975) Medvirkende: Birte Tove (Marianne Josefine Valdorff) Helle Merete Sørensen (Vibsen, fotomodel) Ulla Jessen (Magda Gammelgaard) Marianne Tønsberg (Irmgard Martinsen) Dirch Passer (Vasby, oversergent) Kirsten Walther (Meldgård, Seniorsergent Karl Stegger (Basse, major)

KØB DVDSEXFILM MED HOPLA PÅ SENGEKANTET

Fra Helli Louise Brunchmann & Birte Tove Salto Morale.    SE MERE MED BIRTE HER

Birte er en dansk stjerner fra de gode gamle dage, der aldrig bliver glemt...

Danmarks frækkeste